Je huis winterklaar maken: Hier moet je op letten als je haardhout wil kopen

Het is weer die tijd van het jaar! De bladeren veranderen van kleur, de dagen worden korter, en je weet wat dat betekent – de winter komt eraan. Misschien heb je de kriebels al wel langer in je bol, het is namelijk de hoogste tijd om je huis winterklaar te maken! Een van de zaken die geregeld moet worden als je een houtkachel hebt of wilt genieten van een vuurkorf, is het kopen van haardhout. Dit kan nogal een karwei blijken te zijn, vooral als dit de eerste keer is dat je haardhout koopt. Er zijn namelijk een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden, zodat je optimaal kan genieten van een knusse en warme winter binnenshuis.

Haardhout kopen bij een specialist
Het klinkt misschien als een open deur om mee te beginnen, en toch is het voor de meeste mensen ontzettend belangrijk om te onthouden. Vooral als je niet veel verstand hebt van hout maar toch wil genieten van een lekker vuurtje doe je er goed aan om je haardhout te kopen bij een specialist. Er zijn namelijk bepaalde soorten hout die je beter niet kan gebruiken als haardhout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bewerkt hout of nat hout. Als je je haardhout koopt bij een specialist, ben je er van verzekerd dat het hout dat je hebt van goede kwaliteit is en hoef je je geen zorgen te maken om je eigen gezondheid of die van anderen!

Oven gedroogd haardhout kopen
We hebben het net ook al even kort aangestipt, maar toch is het belangrijk om nog even te herhalen. Nat hout kun je beter niet gebruiken in je open haard of houtkachel. Ten eerste is nat haardhout ontzettend onpraktisch: het is namelijk erg lastig om een vuur te beginnen met nat hout. Daarnaast rookt nat hout ontzettend erg. Het voordeel van het kopen van haardhout bij een specialist is dat dit hout vaak al oven gedroogd is. Zo kun je je gekochte haardhout gelijk gebruiken en je geen zorgen maken over extra rook. Ook hoef je je op deze manier geen zorgen te maken over het zelf drogen van je hout.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *